Condiciones meteorologicas actuales

Esquema Instalació

L'observació

L'observació de les condicions meteorològiques es fa amb una estació Davis Vantage Pro 2. Aquesta es capaç de mesurar i enregistrar cada 2,5 segons les següents variables meteorològiques:

A més a més de l'observació de les condicions meteorològiques, hi ha instal·lades 2 càmeres que s'encarreguen de grabar imatges les 24 hores. Aquestes imatges es publiquen a la pàgina web en dos modalitats: videos timelapse i imatges fixes.

Transmisió de dades

Les dades enregistrades per l'estació es transmeten per radio en la banda de 868 MHz. La transmisió es fa amb un repetidor de llarga distància Davis (750 metres) que conecta la consola (recepció de dades) amb el instrument emisor (ISS) instalat a l'estació. A més a més de l'aparell emisor, receptor i repetidor, hi ha instal·lades dos antenes de tipo yagui direccionals i una antena omnidireccional. La seva funció es amplificar el senyal per a que la transmisió de les dades sigui correcta

Recepció i postprocés de dades

La consola rep les dades cada 2,5 segons. Un ordinador connectat permanentment a la consola es l'encarregat de processar les dades mitjançant un programa informàtic específic. Aquest programa és el que envia les dades a meteomassalio.com i a moltes més págines d'aficionats a la meteorologia.

Lo montaje en google earth